Wat spontaan is bedacht en uitgevoerd is uitgegroeid tot een hele happening.

In 2006 kwam het idee op om een viswedstrijd te organiseren op de camping door de vele vissers die aan de waterkant zijn te vinden onder onze gasten.

Een briefje bij de gasten langs...en iedereen was enthousiast...en deed mee.

Op 7 Augustus 2006 was het zover. Een prachtige avond met veel aandacht en plezier en goede vangst. Voor "de inwendige mens" werd ondertussen gezorgd en de prijsuitreiking rondom een knetterend vuur, met een hapje en een drankje, maakte het geheel compleet.

Daarna is deze wedstrijd, die nu jaarlijks wordt georganiseerd, een unieke gebeurtenis op de camping geworden. De gasten komen er zelfs voor terug want het is en blijft bijzonder.

En het belangrijkste...iedereen doet mee, op welke manier dan ook...U kunt het zien op de foto's.

Om een indruk te geven dat er ook nog veel wordt gevangen:

Winnaar Viswedstrijd Datum en Jaar en meters vis
Herman van de Pavert Wijk bij Duurstede 7 Augustus 2006: 2,13m
Jan Dekens Stadskanaal 6 Augustus 2007: 4.35m
Jan Dekens Stadskanaal 5 Augustus 2008: 2.06m
Raimond v.d.Pol Kerkdriel 7 Augustus 2009: 3.85m
Raimond v.d.Pol Kerkdriel 5 Augustus 2010: 98 vissen
Raimond v.d.Pol Dreumel 4 Augustus 2011: 18 vissen
Modest Proost uit Lichtaart (België) 9 Augustus 2012: 21 vissen
Modest Proost uit Lichtaart (België) 8 Augustus 2013: 22 vissen
Modest Proost uit Lichtaart (België) 7 Augustus 2014: 40 vissen
Nico Lenting uit Nieuwkoop 5 Augustus 2015: 24 vissen
Nico Lenting uit Nieuwkoop 4 Augustus 2016: 13 vissen
Aart Vierhout uit Harderwijk 4 Augustus 2017: 18 Vissen


Hier de impressie van de viswedstrijd 2017 van Boerencamping Fûgelfrij: Onderweg naar… … een spannende strijd… Maar met de “steun in de rug” ga je met veel plezier de strijd aan…. De uitleg….in woord en gebaar… De drie dames van de Jury, Marijke, Anneke en Maria horen wat ze kunnen verwachten… Wietske deelt de lootjes uit…zodat ze hun plek kunnen vinden… Binnen een minuut heeft Yke de eerste al aan de haak….als dit zo door mag gaan… Deze foto straalt alles uit: Stilte en Concentratie Mooi plaatje van “kleur, fleur en bedrijvigheid” aan de waterkant… En dan is het weer tijd voor de “inwendige mens”… “Siets en Wiets” met verse koffie/thee met Fryske Sûkerbôlle mei Boerebûter… (Fries Suikerbrood met roomboter) Ondertussen wordt er hard gewerkt en serieus gemeten aan de waterkant….meten is weten…. Niet voorspeld…maar de regen kwam met een grote hoeveelheid “spontaan” uit de lucht... Het mocht de pret niet drukken…”gewoon” doorgaan….wat een mentaliteit… Echte Liefde is…samen onder de paraplu gaan wedstrijdvissen aan de waterkant….. En zoals de spreuk al heeft verteld: Na regen komt zonneschijn… En dan de prijsuitreiking in onze Romte fan Fertier: eerst voor de jeugd…altijd een mooi moment met blije, verraste gezichten… Cora “in haar nopjes” met haar gewonnen prijs… Een overdonderde Rinus die de aanmoedigingsprijs mocht ontvangen…. En Nico die voor de grootste/langste vis… En dan tot slot het winnende trio: Harm Mulder(3), Aart Vierhout(1) en Jans Sieben(2).

Een prachtig gebeuren…elk jaar weer, elk jaar weer anders en dit keer een geheel nieuw winnaars trio. De wedstrijd is een mooi gebeuren maar de gezelligheid en contacten die je met elkaar krijgt maken het speciaal. En dát…voel je….bij de prijsuitreiking en nazit.

Dank voor jullie gezelligheid!