Romte fan Fertier (Recreatieruimte)

Romte fan Fertier is de Friese benaming voor Ruimte voor Vermaak.en deze naam heeft dat het afgelopen jaar al diverse keren waargemaakt. In April / Mei 2013 zijn we begonnen te bouwen aan deze ruimte. Het belangrijkste is dat het zichtbaar blijft dat het in de boerderij is gevestigd en die sfeer en beleving is en blijft.

Onze Romte fan Fertier kon gecreëerd worden omdat we ruimte kregen door een verandering in onze bedrijfsvoering en dit zo tot realiteit konden maken.

Het is een mooie ruimte geworden om "gewoon" even te zitten, of met de laptop, een spelletje te doen uit de grote kast die er staat met een grote diversiteit aan spelletjes, sjoelen, darten etc.

En voor onze gasten die met de fiets of kano aankomen is het een "windvrije" plek om bij te komen. of te schuilen en/of te eten.

Deze ruimte heeft het afgelopen jaar vele mooie herinneringen gegeven in de vorm van samenzijn met alle gasten, gasten die met hun familie hier iets hadden vieren en de "spontane acties". En dan af en toe te genieten van koffie/thee en wat lekkernij daarbij met elkaar….of prachtige muziek van enkel een viool, en een diversiteit aan andere muziek en optredens. En het zangtalent en tekstvaardigheid van de gasten zelf op een Bonte Avond…

Ook de prijsuitreiking en het gezellig nazitten na de Viswedstrijd van Fûgelfrij doet de naam eer aan: Romte fan Fertier….

En in Juni is hier een Openluchtdienst in onze Wijngaard gehouden. Er werd ons gevraagd of dat hier kon….Op een mooie zonnige zomermorgen met zeer harde wind….maar daar voelde je niets van…. en dan in zo’n decor van mooie druivenstruiken met de jonge groene blaadjes…..beschut door de boerderij…was een prachtige beleving met elkaar. Een even enthousiaste voorganger met gitaar….het was bijzonder en prachtig.

Ditzelfde gevoel geven de concerten van Muziekver. Excelsior. Elk jaar komen ze hun slotconcert hier spelen op onze camping en dan op de camping zelf. En wie wil mag komen genieten samen met onze gasten.

Ook vele mooie momenten met elkaar onder het genot van een bakje koffie/ thee met elkaar en wat lekkers erbij…het gaat om het ontmoeten en de verbinding die dan op een spontane manier ontstaat.

Wat lekkers bij de koffie vanwege het 12,5 jarig jubileum...


Heerlijke Cup cakes versieren met elkaar...


En zie hier het prachtige, kleurrijke resultaat...


En welke moet je dan uitkiezen...


Gezellig eten met elkaar...